Kadir Gecesi’nin Ramazan ayında olduğu kesindir. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur;
“Siz Kadir Gecesi’ni Ramazanın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız.”
(Buhârî, Fezâilu Leyleti’l-Kadr, 3; Müslim, Sıyam, 216)
Ramazanın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerin her birini Kadir Gecesi bilerek ibadet eden, Kadir Gecesi’ni de ihya etmiş olur.
İmamı Şarani Hazretleri ise Ramazan ayının giriş günlerine bakarak Kadir Gecesi için tespitlerde bulunmuştur. İmamı Şarani’ye göre Kadir Gecesi hesaplaması şu şekildedir:
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Pazartesi gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 20’sini 21’e bağlayan gecedir.
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Salı gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 26’sını 27’ye bağlayan gecedir.
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Çarşamba gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 18’ini 19’a bağlayan gecedir.
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Perşembe gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 24’ünü 25’ine bağlayan gecedir.
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Cuma gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 16’sını 17’ye bağlayan gecedir.
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Cumartesi gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 22’sini 23’e bağlayan gecedir.
Hicri takvime göre Ramazan 1, o senenin Miladi takvime göre Pazar gününe denk gelirse Kadir Gecesi, Ramazan ayının 28’ini 29’a bağlayan gecedir.
İmam-ı Şaranî Hazretleri’nin bu hesaplamalarına göre 2025 yılı için Kadir Gecesi, 22 Mart 2025 Cumartesi gecesidir.